Šefo namų receptas: orkaitėje skrudintas kalafioras su grikiais ir avių pieno jogurtu

Restorano patiekalai Jūsų namų virtuvėje!

Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!

Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!

Restorano palangoje virtuvės Šefas Saulius Šikšnys

Norėdami naujausius receptus rasti pirmieji, užsisakykite naujienlaiškio prenumeratą:

Orkaitėje skrudintas kalafioras su grikiais ir avių pieno jogurtu

Patiekalui pasigaminti reikės:

Grikių garnyrui reikės:

  • grikių kruopų;
  • avių pieno jogurto;
  • kalendros lapelių;

Kalafiorui paruošti reikės:

  • kalafioro galvos;
  • vandens (7-8 puodelių – priklausomai nuo kalafioro dydžio ir puodo aukščio);
  • 2 -2.5 puodelių balto sauso vyno;
  • 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 puodelio druskos;
  • 3 v. š. citrinos sulčių;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 v.š. čili pipirų dribsnių;
  • 1 v.š. cukraus;
  • lauro lapų.

Gaminame:

Puode užkaitinkite vandenį, baltą vyną, alyvuogių aliejų, druską, citrinos sultis, sviestą, čili pipirus, cukrų ir lauro lapus – kai skystis ims burbuliuoti, dedame kalafiorą. Prieš tai nepamirškite nupjaustyti lapų ir išpjauti jo kotą.

Sumažiname ugnį ir kalafiorą verdame apie 20 minučių, tol kol lengvai įsmeigsite peilį. Jei kalafioro galva apsemta nepilnai, nepamirškite jos viduryje virimo apversti.

Ištraukite kalafiorą, nuvarvinkite skystį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą bei šaukite iki 240 C įkaitintą orkaite. Skrudinkite kalafiorą apie 20 min. arba kol gražiai apskrus – nepakenks, jei laikas nuo laiko jį patikrinsite, kad nesudegtų. 

Išvirkite grikius pasūdytame vandenyje, nepervirkite, tegul grikiai lieka birūs. Į lėkštę šalia grikių dėkite avių pieno jogurtą (galite keisti graikišku jogurtu ar ožkų sūro kremu), atskirtus kalafioro žiedynus ir pagardinkite mėgstamais riešutais bei kalendra – čia ji labai tinka ir suteikia išskirtinio skonio.

Orkaitėje skrudintas kalafioras su grikiais ir avių pieno jogurtu

Restorano dovanų kuponai

Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!