Pasaulyje vykstanti situacija kino teatrus perkėlė į mūsų namų svetaines, kavos pertraukėles į balkonus ar terasas, o restoranus į namų virtuves.
Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!
Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!
Vanagupės restorano šefas Saulius Šikšnys dalinasi itin paprastu ir spalvingu receptu – Humusu su daržovėmis!
Nevirtus avinžirnius užpilame karštu vandeniu ir leidžiame pabrinkti apie 5 val. arba per naktį. Vėliau, besivadovaudami virimo instrukcijomis ant pakuotės, avinžirnius verdame kol išvirs.
Išvirusius avinžirnius, trintuvo pagalba sutriname kartu su likusiais ingredientais: sezamų pasta, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Triname iki vientisos masės. Jei humusas atrodo per tirštas, galite po truputį pridėti skysčio nuo virtų avinžirnių ir taip reguliuoti tirštumą, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Paruoštą humusą sudėkite į indą, pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi, galite pagardinti žolelėmis.
Šalia patiekite savo mėgstamas daržoves, supjaustytas lazdelėmis. Galite daržoves patiekti dubenyje su ledukais – jos išliks vėsios ir traškios. Beje, trindami humusą galite įdėti kepto ar virto burokėlio, tuomet turėsime smagios rožinės spalvos humusą.