Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!
Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!
Išvirkite makaronus, tik nepervirkite – turi likti al dente – orientuokitės pagal virimo laiką, nurodytą ant pakuotės, tačiau niekada nepasikliaukite aklai ir jau virimo pabaigoje paragaukite. Išvirtus makaronus perplauname vėsiu vandeniu, nepaliekame puode. Kol verda makaronai, pasigaminame padažą. Saulėje džiovintus pomidorus truputį pasmulkiname ir pakepiname kelias minutes įkaitintoje keptuvėje. Aliejaus užtenka nuo pačių pomidorų, jei naudojate sauso džiovinimo, įpilkite šlakelį papildomai. Prie pomidorų į keptuvę supilame grietinėlę, dedame pesto , beriame druską, pipirus pagal skonį ir viską pakaitiname apie 5 -8 min, kol padažas sutirštės. Padažui sutirštėjus, keptuvėn sudedame makaronus, permaišome ir patiekiame.
Mozzarella di Bufala šiuo atveju ant makaronų keliauja neplėšyta – man rodos, visi ragautojai mėgstą tą mocarelos burbuliuko plyšimo momentą! Ant makaronų puikiai tiktų gervuogės, braškės, mikro žalumynai ar smulkintos liofilizuotos uogos.
Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!