Šefo namų receptas: moliūgų sriuba

Restorano patiekalai Jūsų namų virtuvėje!

Ryški ir spalvinga moliūgų sriuba jau tapo mums įprastu rudens patiekalu. Šiltas rudeniškas patiekalas ne tik sušildo iš vidaus bet yra mažai kaloringas, todėl tinkamas daugeliui žmonių, 100 gramų moliūgo yra vos 26 kalorijos, jame nėra sočiųjų riebalų ir cholesterolio ir tai puikus antioksidantų, maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Žinoma, sriubą ruošiame įvairiai, skaniname mėgiamais prieskoniniais augalais ar žolelėmis.

Vanagupės virtuvės šefas Paulius dalinasi savo moliūgų sriubos receptu.

Restorano Vanagupe sefas Paulius Satkauskas

Norėdami naujausius receptus rasti pirmieji, užsisakykite naujienlaiškio prenumeratą:

Ingredientai:

  • 2kg prinokusio moliūgo,
  • 2 šalotiniai svogūnai,
  • 6 česnako skiltelės,
  • saujelė čiobrelio,
  • 30g moliūgo sėklų,
  • džiovinti trumai,
  • imbieras,
  • druska,
  • trumų aliejus pagardinimui,
  • 200g kokosų gėrimo,
  • 200g shimeji grybų,
  • 100g parmezano sūrio,
  • 300ml sultinio (nebūtinai daržovių),
  • šaukštas sviesto kepimui.

Daržovių sultiniui reikės:

  • svogūnas,
  • morka,
  • saliero stiebas,
  • čiobrelis,
  • vanduo.

Gaminame

Nuplauname moliūgą ir pjauname išilgai. Išimame sėklas, pasūdom vidų ir dedame į orkaitę. Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių (kol pilnai išdžius). Tuomet moliūgo vidų gardiname saujele čiobrelio, česnaku, druska, džiovintais trumais, shimeji grybais ir Maldono druska. Vėl dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama 45-60min., moliūgas turi būti pilnai suminkštėjęs.

Tuo tarpu, kol moliūgas kepa, pasigaminame daržovių sultinį iš svogūno, morkos, saliero, čiobrelio ir vandens. Viską dedame į puodą ir verdame 30min., kol daržovės išverda, suminkštėja. Atvėsusį sultinį nukošiame.

Supjaustome du šalotinius svogūnus, pakepame ant sviesto. Išimame čiobrelius ir grybus iš moliūgo, išskobiame minkštimą. Minkštimą dedame į keptuvę su šalotais ir dar šiek tiek pakepame. Visą masę dedame į puodą su sultiniu, išmaišome ir sutriname elektriniu trintuvu, užverdame. Užvirus pilame kokosų gėrimą, druskos pagal skonį, gardiname imbieru ir džiovintais trumais. Patiekiame su orkaitėje keptais shimeji grybais, parmezano drožlėmis ir moliūgų sėklomis. Skanaus.

Restorano dovanų kuponai

Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!