Ryški ir spalvinga moliūgų sriuba jau tapo mums įprastu rudens patiekalu. Šiltas rudeniškas patiekalas ne tik sušildo iš vidaus bet yra mažai kaloringas, todėl tinkamas daugeliui žmonių, 100 gramų moliūgo yra vos 26 kalorijos, jame nėra sočiųjų riebalų ir cholesterolio ir tai puikus antioksidantų, maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Žinoma, sriubą ruošiame įvairiai, skaniname mėgiamais prieskoniniais augalais ar žolelėmis.
Vanagupės virtuvės šefas Paulius dalinasi savo moliūgų sriubos receptu.
Nuplauname moliūgą ir pjauname išilgai. Išimame sėklas, pasūdom vidų ir dedame į orkaitę. Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių (kol pilnai išdžius). Tuomet moliūgo vidų gardiname saujele čiobrelio, česnaku, druska, džiovintais trumais, shimeji grybais ir Maldono druska. Vėl dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama 45-60min., moliūgas turi būti pilnai suminkštėjęs.
Tuo tarpu, kol moliūgas kepa, pasigaminame daržovių sultinį iš svogūno, morkos, saliero, čiobrelio ir vandens. Viską dedame į puodą ir verdame 30min., kol daržovės išverda, suminkštėja. Atvėsusį sultinį nukošiame.
Supjaustome du šalotinius svogūnus, pakepame ant sviesto. Išimame čiobrelius ir grybus iš moliūgo, išskobiame minkštimą. Minkštimą dedame į keptuvę su šalotais ir dar šiek tiek pakepame. Visą masę dedame į puodą su sultiniu, išmaišome ir sutriname elektriniu trintuvu, užverdame. Užvirus pilame kokosų gėrimą, druskos pagal skonį, gardiname imbieru ir džiovintais trumais. Patiekiame su orkaitėje keptais shimeji grybais, parmezano drožlėmis ir moliūgų sėklomis. Skanaus.
Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!