Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!
Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!
Ghee svieste pakepiname svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Puode, ghee svieste kelias minutes pakepinkiname nuplautas ir nusausintas kruopas, kol šios ims skleisti malonų aromatą.
Vieną burokėlį sutriname trintuve. Į puodą su apkepintomis morkomis sudedame kruopas, suberiame svogūną, pusę sutrinto burokėlio masės, sojų padažą ir baltą vyną. Nuolat viską maišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol išgaruos visas skystis. Tuomet supilame sultinį, užviriname ir troškiname apie 20 min. sumažinę ugnį.
Baigus troškintis, sudedame likusią trintų burokėlių masę ir permaišome – tai suteiks sodrią rožinę spalvą perlotui. Pagardiname pjaustytais burokėlių gabalėliais, ožkų sūriu – galite jį užtrupinti arba sumaišyti kremą (pertrinkite sūrį per smulkų sietelį ir norimą kremo konsistencija išgausite įpildami šiek tiek virinto vandens arba grietinėlės).
Prie perloto labai tiks kedrinių pinijų riešutai ir svogūnų laiškai, bet jei jų neturite, improvizuokite su turimais žalumynais ir riešutais.
Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!