Restorano patiekalai Jūsų namų virtuvėje!
Šefo Sauliaus Šikšnio kulinarinėje rubrikoje pasidalinsime gerai žinomais receptais, kurie atgims originaliai patobulinti. Dalinsimės skaniais įspūdžiais, kasdieniškais įkvėpimais bei maisto serviravimo idėjomis!
Užsukite ir Jūs – pasidairyti naujų receptų, išmokti naujų kulinarinių subtilybių!
Norėdami naujausius receptus rasti pirmieji, užsisakykite naujienlaiškio prenumeratą:
Artėjant didžiausioms metų šventėms, kurias sutiksime tik savo artimiausiame šeimos rate, sukurkime naujas tradicijas ir atraskime naujus skonius, naudodami visiems gerai žinomus produktus.
Rreikės (2 asmenims):
- 160 g silkės file (gali būti aliejuje, sausa – tokia, kokią mėgstate Jūs);
- 1 kiaušinis;
- 50 – 70 g panko džiūvėsių;
- 50-60 g virtų burokėlių;
- 50 g Beluga lęšių;
- 100 g grietinėlės;
- 10-15 g krapų;
- Pluoštelis gražgarstės
- Šlakelis balzaminio acto;
- Pusės šaukštelio medaus;
- Aliejaus kepimui;
- Druskos.
- Išvirkite lęšius pasūdytame vandenyje. Pasmulkinkite burokus, 2-3 cm dydžio gabalėliais. Burokus pašildykite keptuvėje su balzaminiu actu bei puse šaukštelio medaus.
- Pasiruoškite padažą – suplėšykite krapus ir pašildykite kartu su grietinėle – grietinėlei užvirus, trintuvu sutrinkite padažą ir toliau kaitinkite kol sutirštės, nepamirškite druskos.
- Silkę perpjaukite išilgai per vidurį – gausite 2 ilgas juostas, kurias dar padalinkite pusiau – gausite 4 silkių file „pirštelius“. Išplakite kiaušinį. Silkės pirštelius apvoliokite panko džiūvėsiuose, merkite į kiaušinio plakinį ir dar kartą apvoliokite panko džiūvėsiuose – gausite „pūkuotus“ pirštelius. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite pirštelius iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
- Lėkštės viduryje dėkite lęšius, sudėkite lęšiams iš šonų burokėlius, ant viršaus gražgarstes, tuomet silkės pirštelius. Šonuose patiekite padažą.
Restorano dovanų kuponai
Jauki aplinka, puikus aptarnavimas ir šefo kurti šedevrai – puikus būdas praleisti romantišką vakarą dviese ar įsimintiną laiką su šeima. Jei norite nustebinti artimą žmogų skanių pojūčių atradimais – padovanokite restorano dovanų kuponą!